Business Case

Een compleet vernieuwde wervingsapplicatie voor de nieuwe generatie recruiters

Caraer
 • Caraer

  Caraer is een nieuwe wervingsapplicatie die organisaties helpt met het opzetten van hun recruitment marketing & wervingsproces.

  Date

  November 2023

  Toegepaste Skills
  UX DesignUI Design

  De opdracht

  Caraer is een wervingsapplicatie die organisaties helpt met het opzetten van hun recruitment marketing & wervingsproces. De applicatie is ontstaan nadat het duidelijk werd dat veel recruitmentbureaus hun recruitmentsystemen niet op orde hebben.

  De uitdaging

  Hoe kunnen we een betaalbaar systeem maken dat recruitment met marketing kon verbinden? Een systeem die niet alleen kandidaten verzameld, maar ook de mogelijkheid biedt om een Werkenbij website te maken die bijdraagt aan de employer branding.

  De oplossing

  Een SaaS applicatie die organisaties de mogelijkheid biedt om zelf hun database in te richten, hun kandidaten onderweg in een app te beheren, eigen campagnes via één druk op de knop live zetten en SEO geoptimaliseerde vacatures online zetten via een eigen custom werkenbij website.

 • de nieuwe wervingsapplicatie

  Download de case

  ook aan de slag met Caraer?

  Plan een demo

 • Introductie

  Caraer is een nieuwe wervingsapplicatie

  Caraer helpt organisaties met het opzetten van hun recruitment marketing & wervingsproces. Het doel is om een applicatie te ontwikkelen die écht bij een opdrachtgever aansluit. Naadloos. Hiervoor beginnen ze met het ontwikkelen van een MVP. Deze wordt getest in de echte wereld, met echt klanten.

 • Onze visie

  Voor elke organisatie, moet Caraer voelen als een andere app.

  We willen met Caraer een applicatie ontwikkelen waarin elke organisatie zich thuisvoelt. Waarbij een gebruiker zich niet hoeft te conformeren naar de applicatie, maar deze volledig schaalbaar is naar de wensen van de eindgebruiker. Dit doen we door elk element schaalbaar op te stellen én voor elke markt een volledige eigen propositie te ontwikkelen.

 • Onze aanpak

  Een perfecte combinatie van SaaS kennis, een razendsnel minimal viable product

  Er was nog geen koppeling tussen Carerix en HubSpot. Deze hebben wij gebouwd. Met deze koppeling zorgden we ervoor dat, met de uitbreiding van de marketing- en saleswerkzaamheden, het huidige team niets hoefde te veranderen.

 • 1. Kandidaat management
  Beheer je kandidaten moeiteloos op één overzichtelijke pagina

  Caraer zorgt ervoor dat het managen van kandidaten gemakkelijker is dan ooit. Zie in één oogopslag de status en potentie van je kandidaten. Volledig gesynchroniseerd met je ATS en CRM.

 • 2. Kandidatenpool
  Beheer al je kandidaten in verschillende pools

  Door de kandidatenpool kun je talentvolle kandidaten opslaan in een speciale pool gebaseerd op hun specialiteiten. Zo heb je snel toegang tot geschikte kandidaten voor jouw openstaande functie.

 • 3. AI Matching
  AI koppelt de perfecte kandidaat aan jouw vacature

  Ontdek de perfecte match! Met onze geavanceerde ‘matching’ feature vind je moeiteloos de ideale kandidaten voor elke functie.

 • “Vanaf dag één was het onze intentie om een schaalbare applicatie te bouwen. ”

  Sem Tadema

  Product Owner

 • 4. CV Scan
  Sneller dan ooit de juiste match vinden

  De CV scan tool helpt je om CV’s snel te doorzoeken en belangrijke informatie gemakkelijk te vinden. Dit bespaart tijd en helpt je om de juiste kandidaten te ontdekken.

 • 5. Social / Google campagnes
  Start, beheer en optimaliseer

  Caraer zorgt ervoor dat je nu moeiteloos doelgerichte advertentiecampagnes kan maken en beheren op sociale mediaplatforms en in Google-zoekresultaten.

 • 6. Campagne resultaten
  Zie overzichtelijk hoe je campagnes ontvangen worden

  Je krijgt nu overzichtelijke rapporten over hoe je wervingscampagnes presteren. Zo kun je slimme beslissingen nemen om je wervingsstrategie te verbeteren.

 • 7. Multiposting op Jobboards
  Zorg dat je gevonden wordt

  76% van je kandidaten komt binnen via jobboards, je mist dus een hoop als je daar geen gebruik van maakt. Je kan nog zo’n mooie vacaturewebsite hebben, maar als er niemand opkomt, heb je er weinig aan. Kies daarom voor een mix tussen Jobboards en generiek verkeer.

 • “Een koppeling tussen je gebruikte systemen zorgt ervoor dat al je data real life synchroniseert. Hiermee ben je kandidaten altijd een stap voor en kun je de best mogelijke candidate experience geven.”

  Jan Hein de Wilde

  Founder

 • 8. Vacature maker
  Maak het jezelf makkelijker, niet moeilijker

  Onze Vacature maker maakt het simpel om aantrekkelijke vacatureteksten te maken en te plaatsen en aan te passen. Zo trek je snel de juiste kandidaten aan voor je openstaande posities.

 • 9. Paginabouwer
  Ontwerp, Klik, Creëer!

  De feature “paginabouwer” helpt jou om gemakkelijk aantrekkelijke en creatieve vacaturepagina’s te creëren en aan te passen, waar jij je vacatures op kan plaatsen. Creëer een pagina waar jij je eigen draai aan kan geven.

 • 10. Promotie
  Boost je online succes!

  Caraer’s feature Seo/Google for jobs zorgt ervoor dat jouw vacatures gemakkelijk gevonden worden door zoekmachines en Google for Jobs, waardoor je bereik groter is dan ooit tevoren.

 • 11. Objecten
  Resultaat van jouw wervingscampagnes

  Onze “Objects” feature helpt je om eenvoudig en overzichtelijk alle belangrijke gegevens over kandidaten, vacatures en sollicitaties te beheren, zodat je moeiteloos de beste match kunt vinden.

 • Werkzaamheden samengevat

  Al deze functies maken het geheel van de Caraer applicatie de perfecte fit voor klein, middel en groot bedrijf. Mkb’ers, recruiters en corporate organisaties kunnen allemaal Caraer gebruiken en inrichten naar hun eigen wensen.

 • Next steps

  Voor Caraer is dit slechts het begin. Er staan nog veel meer opwindende ontwikkelingen op het programma!

  Achter de schermen werken we hard aan spannende nieuwe updates en functies. Rechts vind je enkele van de veelbelovende functies die op de planning staan. Klaar om Caraer in te zetten voor jouw organisatie? Investeer in een optimale candidate experience. Leer Caraer kennen tijdens een rondleiding door één van onze experts en ontdek hoe het voor jouw organisatie kan werken. Boek een Demo op caraer.com

 • Ook aan de slag met Caraer?