I

Hoe maak je een goede LinkedIn profielfoto?

vrijdag, 11 mei 2018 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Je profielfoto is dé eerste indruk die je op LinkedIn maakt. Recruiters en potentiële klanten kijken daar als allereerste naar. Daar moet je dus op voorbereid zijn!

Tijd om dit aan te pakken! Ik zie op LinkedIn van alles langs komen, zoals veel vakantiefoto's in (ja het is heus) bikini. Ooit iemand formeel in zijn bikini naar werk zien gaan? Selfies met een onopgeruimde kamer als achtergrond, gezichten die half van de foto zijn gesneden, intense close-ups, et cetera. Dus, hoe maak je nou een goede profielfoto?

Laten en aan de slag gaan met deze hands-on tips voor een goede LinkedIn profielfoto:

  1. Neem een asymmetrische foto. Ik zie dat veel mensen een foto recht van voren nemen. Dit kan saai overkomen. Draai je gezicht een beetje en deel je fotoframe op in 3 delen. Besla 1/3 van het frame met je gezicht en stuk lichaam en laat 2/3 clean/open (of andersom).
  2. Zorg voor goede belichting. Op onderbelichte foto's zien personen er vaak minder mooi uit en soms zie je zelfs niet eens wat er op de foto staat. Zorg ervoor dat het licht op je gezicht schijnt wanneer je een foto maakt.
  3. Maak foto's in hoge resolutie. Scherpe foto's zijn mooier, omdat je beter kan zien wat erop staat (dat vindt ons brein fijn). Upload een foto van minstens 600 pixels en zorg ervoor dat hij vierkant is uitgesneden (dat vindt LinkedIn weer fijn).
  4. Gebruik een foto in kleur. Je wilt kleur aan iemands leven, baan of opdracht geven. Bij zwart/wit foto's heb ik ook altijd het gevoel dat mensen iets verbergen. Dat ze eigenlijk iets op hun gezicht hebben waarmee ze niet tevreden zijn en dat het niet te zien is op een zwart/wit foto.
  5. Gebruik liever geen selfies als profielfoto. Laat je profielfoto door iemand anders maken. Zo kan ook een deel van de romp op de foto staan en dat vind ik er professioneler uitzien.
  6. Gebruik geen vakantiefoto. Je zoekt naar een baan/opdracht op LinkedIn, niet naar een vakantie.
  7. Zorg voor een rustige achtergrond. Zorg ervoor dat de achtergrond van je profielfoto clean is. Heb je een mooie foto, maar is de achtergrond te druk? Blur de achtergrond!

Wees consistent. Gebruik jouw perfecte profielfoto op meerdere online kanalen, zo gaan mensen je herkennen! En zo is die droombaan of -opdracht weer een stapje dichterbij.

Als voorbeeld, dit is mijn "perfecte" profielfoto:

Wat is jouw perfecte profielfoto? Heb je specifieke vragen over het maken van portretfoto's? Laat je vraag achter in de comments hieronder of stuur mij een e-mail!
Op zoek naar een goede fotograaf? Nick Steinbuch is mijn favo fotograaf en maakt ook de meeste van mijn Instagramfoto's!

In deze video leg ik kort uit wat een goede LinkedIn profielfoto is:

Aantal keer gelezen: 471
Petra de Niet

Al bijna 3 jaar run ik mijn bedrijf: SendtoDeliver. 
Ik weet weet alles op het gebied van content, storytelling, strategie, advertising, data, webcare en community building. Eigenlijk alles wat met online marketing te maken heeft. 
Dit heb ik voor veel mooie merken mogen doen als Hago, the Adecco Group, Fashionweek en nog veel meer! 


Heb je een vraag over Online Marketing? Stuur mij gerust een e-mail!

Website: https://www.linkedin.com/in/sendtodeliver/ E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Contact

+31 6 191 796 91

Met het invullen van dit formulier gaat u akkoord met het verwerken van uw data door deze website.