I

Wat kun je met een Company Page op LinkedIn?

maandag, 22 augustus 2016 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Heb je op LinkedIn al een company page? Waarom zou je een company page nemen? En hoe haal je het meeste uit jou company page? Deze blog gaat daarover. Lees snel verder!

Wist je dat 23 miljoen mensen op de wereld social media onder andere gebruiken om meer te leren over een bedrijf of product? Dat mensen zich erg door social media laten beïnvloeden als het gaat om een aankoop beslissing? En dat 50% van de LinkedIn leden liever een product kopen van een bedrijf waarmee ze de interactie zijn aangegaan op social media? 
Mooie argumenten om een company page op te zetten. Voordat je begint moet het volgende bij jou centraal staan:

Wat wil je met jouw company page uiteindelijk bereiken?

Company page aanmaken  

We beginnen bij het begin: hoe kom je op de pagina van jouw company page (als je deze al hebt aangemaakt) of hoe maak je een company page aan?
Ga eerst naar de homepage (zorg er trouwens voor dat je LinkedIn op Engels staat) dan ga je naar intrests > companies. Je bent nu op de homepage van jouw company pages. Rechts zie je 'manage your company pages', dit zijn de company pages die je al hebt. Als je een nieuwe wilt maken of nog eentje erbij wilt maken zie onder het vlak 'manage your company pages' 'create' staan. Klik daarop om een nieuwe company page op te richten. Vervolgens kom je op een pagina uit waar je de naam van je bedrijf moet invullen en een e-mail adres moet opgeven. Let op, om een company page te kunnen aanmaken, heb je een persoonlijk profiel nodig op LinkedIn. LinkedIn raadt aan om een zakelijk e-mail adres op te geven voor de company page. 
Als je dit proces doorlopen hebt, krijg je een e-mail op jouw opgegeven e-mail adres die je moet confirmeren en you'e good to go. 

Het bewerken en optimaliseren van je company page

Als je op jouw company page bent, zie je rechts boven de button 'following' staan en daaronder de button 'edit'. Klik op 'edit' om jouw pagina te kunnen bewerken. 
Begin met het vlak 'omschrijving'. Vul hier een omschrijving van je bedrijf in die prikkelend is en rekening houdt met de SEO van jouw bedrijf. Gebruik vervolgens het logo van je bedrijf als profielfoto. Bij de banner adviseer ik een paar te laten ontwerpen. Houd bij het designen van de banners rekening met events (zet de naam, tijd en datum van het event op de banner), CTA (zet deze op de banner) en de huisstijl van jouw bedrijf. Roteer tussen deze banners, zodat jouw company page afwisselend en interessant blijft. Let ook goed op de uploadnaam van het logo (dat moet de naam van je bedrijf zijn met het woord "logo" erachter) en banners. Dat heeft invloed op jouw SEO. De rest van het invullen van de company page spreekt vanzelf. 

Hoe trek je volgers aan? 

Een aantal tips op een rijtje:

 • Benoem in dagelijkse gesprekken dat je een company page op LinkedIn hebt en vraag mensen (en met name klanten) deze te volgen.
 • Voeg het icoontje van LinkedIn toe op je visitekaartje en zet het LinkedIn icoontje ook gelinkt, naar je company page, in je e-mailhandtekening.
 • Deel de posts van je company page op je persoonlijke LinkedIn pagina. Let op, delen kan alleen vanuit je persoonlijke homepage feed of de homepage van je company page overzicht (interests > companies). 
 • Posts de company page post in groups, relevant voor jouw industrie.

Posten kun je het beste op dagelijkse basis doen, dit bevordert de Worth of Mouth one jouw bedrijf. 

Hoe kun je het beste posten op een company page?

Een aantal tips op een rijtje:

 • Vraag jezelf altijd af wat de toegevoegde waarde is van jouw post (voor je volgers, maar ook helpt het iemand verder te komen in zijn leven of business).
 • Deel artikelen (die jezelf ook gelezen hebt en waardeert), blogposts en vacatures.
 • Stel prikkelende vragen aan je volgers (waarover willen mensen uit jouw vakgebied hun ei kwijt?).
 • Posts interessante statistieken en feiten over het vakgebied van jouw bedrijf. Kijk hier wel mee uit dat je dit niet te vaak doet en dat je statistieken deelt die al niet te vaak gedeeld zijn (of liever helemaal niet gedeeld).

De laatste puntjes op de i

Houd goed in de gaten wie en wat op jouw company page reageert. Onder interactie verstaat LinkedIn:

 • Likes
 • Comments
 • Shares
 • Follows

Daarnaast duurt het 24 uur voordat de volledige statistieken van jouw interactie door LinkedIn is ingeladen. Het is erg belangrijk om de statistieken van jouw company page in de gaten te houden. Zo weet je wat voor posts wel en niet werken en kun je daarop inspelen. Een belangrijke score bij de statistieken is de engagement score. Deze wordt per post als volgt berekend: aantal interactie (zoals hierboven beschreven), clicks (en nieuwe volgers, maar alleen als je de post gesponsord hebt) en dit gedeeld door het aantal post impressies. 

Succes met het aanmaken en up-to-date houden van jouw company page!

Aantal keer gelezen: 5728
Petra de Niet

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Neem contact met mij op

petra@sendtodeliver.nl
+31 6 191 796 91
@sendtodeliver