I

Twitter viert zijn 10de verjaardag! #LoveTwitter

maandag, 21 maart 2016 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Vandaag bestaat Twitter 10 jaar! Op Twitter wordt het gevierd met de hashtag #LoveTwitter. SendtoDeliver <3 Twitter, dus even de geschiedenis en mooiste tweets op een rijtje.

Twitter is in maart 2006 opgericht door Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone en Evan Williams. Toen Twitter live ging stuurde Jack Dorsey als eerste de tweet: "just setting up my twttr".
Tijdens de oprichting waren er twee visies op Twitter, Jack Dorsey wilde Twitter gebruiken om dingen uit zijn dagelijkse leven te delen. Daarentegen wilde Evan Williams Twitter inzetten als een nieuwstool, om te delen wat er om je heen gebeurd. Om een voorbeeld te geven van hoe deze verschillende visies op Twitter uit gewerkt kunnen worden: Als er een moord gepleegd wordt bij jou in de straat zou Evan tweeten: "Op pietlutjestraat is er een moord gepleegd", maar Jack zou dan tweeten:" Ik heb in mijn straat een moord gezien, vreselijk!".
Na tien jaar blijkt dat Evan toch gelijk heeft gekregen, Twitter wordt echt als een nieuws medium gebruikt. Niet alleen als nieuws medium a la wat je om acht uur 's avonds op de NOS ziet, maar ook als een brand nieuws heeft over zijn producten of andere brand gerelateerde nieuwtjes. Fans van jouw brand of mensen die het nieuws volgen gebruiken Twitter als discussie platform om over deze nieuwtjes te discussiëren. Daarom vinden mensen op Twitter veel tweets achter elkaar geen probleem, dat houdt juist de discussie gaande. Dit is ook de reden dat tv-programma's Twitter inzetten als tweede scherm.

Het ontstaan van RT, @ en #

Wist je dat de RT en @ door de gebruikers zelf is uitgevonden? Als twitteraars elkaars tweet wilde herhalen, zetten ze in het begin er een handmatige "RT" voor. Ook als ze op iemands tweet wilde reageren, werd er handmatig een "@" voor de gebruikersnaam gezet. Een software ontwikkelaar stelde voor om tweets op onderwerp te ordenen met de o zo bekende #, maar dat werd in eerste instantie afgewimpeld door de oprichters met het argument dat zoiets meer voor nerds is. Uiteindelijk zijn deze cruciale functies in Twitter gebouwd, want zo nerdy bleek het niet te zijn. 

De mooiste tweets uit Nederland

Dezer dagen zijn er in Nederland nog maar 900.000 mensen die Twitter elke dag gebruiken. Een voordeel, aangezien het om een specifieke doelgroep gaat. De mensen zijn vaak hoger opgeleid en geïnteresseerd in nieuwtjes. Daarnaast is Twitter een van de meest openbare social media, zodat het geen moeite is om even de leukste tweets op een rijtje te zetten:

Deze zijn zo herkenbaar, vind je niet?

 

En dit is gewoon hilarisch!

 

 

 

 

 

 

Dit vind ik de meest fantastische:

Wil je meer van deze super grappige tweets tegenkomen? Dat kan via (heel tegendraads) de facebookpagina Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten.

Een ode aan Twitter kun je op Twitter geven met de hashtag: #LoveTwitter, enjoy!

 

Aantal keer gelezen: 11182
Petra de Niet

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Neem contact met mij op

petra@sendtodeliver.nl
+31 6 191 796 91
@sendtodeliver