I

SING! The social medium which connecting the world through music

vrijdag, 11 maart 2016 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest of LinkedIn kennen we allemaal wel, maar kennen jullie het sociale medium SING! al? 

Toen ik nog in een studentenhuis woonde, hoorde ik mijn huisgenoot steeds vaker zingen in zijn kamer. Dus ik ging verhaal halen bij hem: “Wat ben jij nou aan het gillen?”
Hij liet me de app SING! zien. Via deze app kan je met mensen over de hele wereld liedjes zingen. 
Ik moest het natuurlijk ook uitproberen. Meteen ging ik SING! installeren en aan de slag. Als je eenmaal een liedje probeert te karaoken, ben je zo 4 uur verder. Het liedje klinkt steeds niet hoe het in het echt klinkt en dat is frustrerend, maar ook zo verslavend. En wat zie je er belachelijk uit. Je bent namelijk tegen je telefoon aan het zingen…
Ik heb de handdoek op een gegeven moment in de ring gegooid. Ik had het even laten liggen, tot ik er achter kwam dat mijn huisgenoot met mijn buurmeisje uit mijn jeugd aan het karaoken was. 

 

Ze bleek bizar goed in zingen te zijn en via de app was ze dikke maatjes geworden met mijn huisgenootje. Ik stuurde haar meteen een berichtje om af te spreken. Mijn huisgenoot zou het helemaal te gek vinden als hij haar in het echt zou ontmoeten. Mijn huisgenoot werd gek toen hij haar zag!
Tijdens het eten vertelde ze ons dat er een hele community achter SING! zit. Mijn huisgenoot en ik wisten dat natuurlijk niet. Ze liet zien dat er een speciale chatapp "Line" was waarmee ze met haar zanggroepjes kletste. Zanggroepjes? Line? Wat een mogelijkheden! Naar aanleiding van deze informatie heb ik nog een keer met haar afgesproken voor meer gedetailleerde informatie over SING!, de community en haar leven op SING! Uiteraard was mijn huisgenoot een week later ook totaal in de community gezogen. 

Elisa is 20 jaar en heeft in haar 3 jarige SING! carrière 32.058 followers bij elkaar gesprokkeld onder haar SING! naam ElisaHarmony. Harmony is niet haar achternaam, maar de naam van het zanggroepje die ze joint op SING!. Daarover later meer.
Ze begon met SING! tijdens een tussenuur op school. Een vriendin attendeerde haar erop dat SING! bestond en dat het wel wat voor haar zou zijn. Dit monde uit in een verslaving. 

“De eerste twee maanden ben je gewoon bezig met zingen, maar gaande weg wordt je in de community getrokken.” 

Toen ze haar account had aangemaakt op SING! waren er nog maar 2.000 gebruikers, waarvan heel weinig gebruikers uit Nederland. Vooral mensen uit Indonesië zaten op de app. Op de voor pagina komen van SING! met haar nummers was des tijds een eitje, want zingen kan ze! 

 

Op SING! zingen leden vooral samen nummers, maar dan moet je wel eerst worden uitgenodigd om samen een nummer te zingen. Jij kan zelf ook mensen uitnodigen om een samen een nummer te zingen. Als je dan samen een nummer hebt opgenomen, kunnen weer andere mensen jouw duet liken, delen of erop reageren, dit lijkt een beetje op Facebook. Je kan ook een VIP-account kopen en dan kan je solo zingen alle nummers zonder uitgenodigd te worden. Ideaal! 

Nadat Elisa een paar nummers had opgenomen op SING!, ging ze wel erg lekker! Haar nummers werden flink geliked! Op een gegeven moment werd haar in een reactie onder een van haar nummers gevraagd of ze bij het zanggroepje de IRoyals wilde. Waarom niet, dacht Elisa. En hier komt Line bij kijken, de chatdienst die erg populair is onder de SING!-ers, want direct message ala Facebook had SING! nog niet. Line is ook internationaal dat heb je wel nodig op SING!, aangezien je met mensen over de hele wereld in een “zanggroepje” zit. Elisa was toen niet meer weg te slaan op Line. Ze liet zelfs uitgaan schieten, want met de IRoyals kletsen was veel te verslavend. 

Ondertussen was ze helemaal doorgebroken op SING! met de cup song ("When I am gone" van Anna Kendrick ). Op dat nummer heeft ze inmiddels 14k likes and still counting… Ook was ze Lester tegen gekomen op SING!, waarmee ze bestfriends werd. Hij zat bij het zanggroepje  (en was ook oprichter van) Harmony voor wedstrijden, tips en gezelligheid, waar Elisa ook bij ging. Via Harmony gingen Elisa en Lester meedoen aan hun eerste wedstrijd op SING!, want wedstrijden bestaan ook nog. Zij waagden zich aan de Reading Rainbow contest van Levar Burton, waarmee je een reis naar California, LA kon winnen. Je moest het liedje van Levar Burton zo goed mogelijk inzingen en de hashtag #readingrainbow achter jouw ingezongen nummer zetten. Helaas heeft ze die niet gewonnen en dat vindt ze nog steeds jammer.

“Ik vind nog steeds dat we die wedstrijd hadden gewonnen, maar een ticket uit Nederland naar LA betalen is natuurlijk duurder dan de tickets voor de winnaars uit de VS.” 

Gelukkig heeft ze wel een andere contest gewonnen. SING! wilde meer dan alleen een karaokedienst zijn, dus breide SING! uit met onder andere SING! Guitar. Je kan dan via de app gitaar leren spelen en als je een liedje wilde inspelen kon je er een begeleidende stem bij kiezen. En wat is er nou typisch SING!? Juist daar een contest voor uitzetten. Het liedje dat voor de wedstrijd werd gekozen was“Locked out of Heaven" van Bruno Mars. Deze moest je inzingen met de hashtag #Guitar en daaruit werden 6 begeleidende stemmen gekozen. Elisa werd natuurlijk een van die 6. En daar bleef het niet bij. Op een gegeven moment gingen sterren op SING! karaoken. Je kon met bijvoorbeeld Jessie J een duet zingen. Dat is precies wat Elisa deed, wel voor de fun natuurlijk. Haar duet “Flashlight” met Jessie J op SING! werd, net zoals Tom Bleasby, door Jessie J op haar Facebook-pagina gedeeld die maar liefst 18 miljoen likes heeft.  

“Toen ik gedeeld werd door Jessie J zelf was het echt gekkenhuis. Ik kreeg honderden vriendschapsverzoeken en berichtjes per dag van over de hele wereld.” 

Check hier haar duet met Jessie J:

Samen met Lester coverde ze ook Policeman van Eva Simons. Deze cover retweete Eva Simons op haar Twitter. Nu is Eva Simons jurylid bij het komend seizoen van Idols, waar Elisa ook inzit.

“Helaas herkende ze me niet bij Idols, maar daar kon ik wel om lachen!” 

SING! heeft nu wel direct message in de app gebouwd, dus Line is niet meer nodig. Maar Elisa heeft even afstand genomen van SING!. 

“Ik ben zo moe van steeds weer nieuwe mensen ontmoeten op de app.” 

Na alle gekte wil ze alleen zingen op SING! en de echte vrienden die ze daar heeft gemaakt, daar Whatsappt ze gewoon nog mee of ontmoet ze op SING! meetings. 

 

“Je kan bij SING! aangeven dat je een SING! meeting organiseert. Dan krijg je gratis de mechandise opgestuurd. Goed geregeld!” 

Ondertussen heeft SING! ook al weer 18 miljoen leden. Op de voorpagina van SING! komen gaat niet meer zo makkelijk als vroeger. Alhoewel het Elisa wel zou lukken. Er zijn nu honderden zanggroepjes en wedstrijden waarbij zelfs platencontracten te winnen zijn. Uiteraard ontstaan er relaties en worden er op de app vriendschappen voor het leven gesloten. 
Het is een echte community rondom zingen, had je dat op het eerste gezicht gedacht van de karaoke app?

 Meer interesse naar Elisa? Volg Elisa op haar Youtube kanaal, Instagram en Facebook!

 

 

Aantal keer gelezen: 404088
Petra de Niet

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Neem contact met mij op

petra@sendtodeliver.nl
+31 6 191 796 91
@sendtodeliver