I

Instagram past zijn algoritme aan, wat betekent dat voor jou?

maandag, 28 maart 2016 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Facebook hanteert deze algoritme als sinds 2006, nu moet het zusje van Facebook er ook aan geloven: Instagram. Wat houdt dit nou precies in voor jou als gebruiker? Zie je nu nog maar 10 procent van alle foto's van de mensen die je volgt of zit dat anders? 

Instagram gaat meer op Facebook lijken wat betreft de algoritme. Gelukkig krijg je nog wel alle foto's te zien, alleen de volgorde verandert. Instagram wilt dat de foto's die je het eerst te zien krijgt, het meest relevant voor jou zijn als gebruiker. Instagram beweert dat je maar 30% van alle foto's te zien krijgt van de mensen en brands die je volgt. Dit lijkt erop dat de gemiddelde scrolltijd van een gebruiker niet lang genoeg is om alle foto's te kunnen zien in hun feed, van de personen en brands die hij of zij volgt. 

Zodoende heeft Instagram dus besloten om de volgorde aan te passen, zodat je zeker bent dat je de belangrijkste foto's niet mist. Zoals bijvoorbeeld de foto's van je beste vriend of vriendin, de foto's van je favoriete band of van je favoriete schoenen merk. Het wordt voor brands dus een uitdaging om hoge kwaliteit content te plaatsten, en in het geval van Instagram goede foto's met een goed verhaal, om nog in de picture (on top of mind) van zijn doelgroep te blijven. 

Waar wordt nou eigelijk op geselecteerd wat betreft de volgorde van de foto's met de nieuwe algoritme? Laten we dit even op een rijtje zetten:

  • De waarschijnlijkheid dat de instagrammer geïnteresseerd is in de foto
  • De relatie van de instagrammer met de persoon die de foto plaatst
  • De tijd waarop de inhoud wordt geplaatst

Hoe weet je nou wat de best tijd is, vraag je je dan af? Dan moet je er achter komen wanneer er het minste in de feed wordt geplaatst van je volgers, want dan is de kans het hoogst dat je bovenaan de timeline komt. Dit is een kwestie van testen en goed analyseren. 

Wat je nu ook veel ziet gebeuren is dat brands vragen om de notificaties bij hun account aan te zetten:

Zo weten ze zeker dat je hun foto's al eerste ziet!

 

Wanneer Instagram dit exact gaat uitvoeren is nog niet bekend. Ze zijn bezig met het testen van het nieuwe algoritme en het ontvangen van feedback.
Wat vind jij van de nieuwe algoritme?

Lees hier het officieel Instagram bericht!

Aantal keer gelezen: 217964
Petra de Niet

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Neem contact met mij op

petra@sendtodeliver.nl
+31 6 191 796 91
@sendtodeliver