I

In een paar klikken van facebookpagina naar een prachtige website, Zitecraft maakt het mogelijk!

dinsdag, 31 mei 2016 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Vandaag de dag is het in alle drukte flink lastig om tussendoor ook nog je website bij te houden. Facebook, Twitter en Instagram zijn veel leuker om bij te houden, dan je website. Toch is dat wel belangrijk! 

Gelukkig is er tegenwoordig voor veel dingen een oplossing, zoals ook voor dit probleem: Zitecraft! Zitecraft tovert jouw facebookpagina om in een website en houdt deze synchroon met jouw facebookpagina. Voor ik verder ga, is het interessant om meer te weten over de oprichter Barend en de geschiedenis van Zitecraft.

Barend is ooit begonnen met Citynumbers. “Mijn Italiaanse collega bij de KLM vroeg waar haar vader in een bar voetbal kon kijken, liefst in de buurt van het Leidseplein. Toen ik destijds (2004) online ging zoeken kwam ik geen goede sites tegen. De beperkte lijstjes van Startpagina waren het beste wat er te vinden was.” Daar moest verandering in komen vond Barend en citynumbers.com was geboren. 

Door Citynumbers kwam Barend er achter dat horeca websites voor 80 tot 90% op elkaar lijken en niet goed worden bijgehouden. Daarentegen werden de facebookpagina’s beter bijgehouden (uiteraard ook nog niet optimaal). Dat bracht Barend op het idee van Zitecraft. Ook vind hij dat het CMS systeem zo simpel mogelijk moet blijven, aangezien ondernemers gewoon weinig tijd hebben. Het moet dus snel en makkelijk werken, met niet te veel keuzes in het CMS systeem. Het moet zelf makkelijker dan Wordpress!

Zo gezegd zo gedaan, in de herfst van 2015 had hij uit zijn eigen netwerk een paar testgebruikers gevonden voor Zitecraft. Uit de feedback van de testgebruikers bleek dat het uiterlijk van de websites nog niet helemaal on point was, maar de SEO van de sites was perfect. De websites van Zitecraft zijn dus heel erg goed vindbaar op Google. Helemaal als je events aanmaakt op je facebookpagina. Dit maakt het voor Google specifieker waardoor je vindbaarheid omhoog gaat. Het uiterlijk van Zitecraft heeft Barend uiteraard meteen na de feedback aangepakt. 

Naast de events zijn reviews ook erg belangrijk. Een review op je facebookpagina wordt automatisch geplaatst op jouw “webzite” en dit pikt Google ook weer op. Kortom erg actief zijn op jouw facebookpagina werkt erg goed voor jouw "webzite". Het uiteindelijke doel van Zitecraft is dat klanten zo min mogelijk hoeven in te loggen in het CMS. Het aanpassen van de tekst op het krijtbord op de homepage gaat via je facebookpagina: de klant plaatst een post met de hashtag #zitecraft en binnen 15 minuten staat de tekst online. Lekker makkelijk!

Alleen hoe doet Zitecraft dit nou eigenlijk? Ik kan niet te diep op deze stof ingaan, anders verraad ik het geheime recept van Zitecraft ;-) Maar het komt erop neer dat Zitecraft de data van de Facebook pagina kopieert en inlaadt in zijn eigen systeem. 

Ook kan Zitecraft TripAdvisor en Yelp meenemen in de synchronisatie. Super handig! Het concept is natuurlijk niet alleen ideaal voor horeca zaken, maar ook voor andere ondernemers met een facebookpagina en geen tijd hebben om hun website te onderhouden.

Inmiddels heeft Barend zijn team uitgebreid met een front-end ontwikkelaar en een sales professional. “Het begint nu op een echt bedrijf op te lijken!”, aldus Barend. Om enkele klanten van Zitecraft te noemen:

De tiende klant die live is gegaan is de stichting Rangel Hernandez Foundation. En er zullen nog veel meer klanten volgen waarbij de fysieke locatie niet erg belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan muziekbandjes, zij hebben natuurlijk een uitgebreide agenda met al hun optredens. Zij maken vaak events aan op hun facebookpagina, ideaal voor de SEO! 

Probeer het anders zelf even: zitecraft.com. Iedereen kan een webzite aanmaken, je plakt simpelweg de url van een Facebook pagina in het formulier op de homepage. Een paar clicks en een minuutje later staat de zite er!

Laat me weten wat je van Zitecraft vindt of als je mijn hulp nodig hebt voor het onderhouden van je pagina! Wil je Barend helpen of ben je opzoek naar een stageplek? Laat het hem dan weten :)

 

Aantal keer gelezen: 3322
Petra de Niet

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Neem contact met mij op

petra@sendtodeliver.nl
+31 6 191 796 91
@sendtodeliver