I

Hoe zet je een top feed neer op Instagram?

donderdag, 28 april 2016 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Als jouw onderneming visueel is dan kan Instagram niet ontbreken in jouw social media pakket. Jouw branding zegt immers meer dan 1000 woorden! Alleen hoe pak je dit nou handig aan? Dat kun je lezen in deze korte blog vol met Instagram tips!

Een winkel, blog onderhouden of een influenceer zijn, heeft een online uithangbord nodig voor de promotie. En welk platform kan daar nou beter voor fungeren dan Instagram? Wel is het belangrijk dat je dit goed aanpakt, het gaat natuurlijk om de eerste indruk die je achter laat bij je potentiële follower. Zeker als het bijvoorbeeld gaat om fashion, want dat is in de communicatietermen een "laag betrokken product". In dat geval bewandelen mensen de perifere route en willen ze niet al te veel informatie ontvangen maar mooie en appealing cues, zoals een mooie "Insta feed". Dus geen tijd meer te verspillen en let's go naar de tips!

Instagram tips

  • Als je foto's maakt, let dan ook op de achtergrond. Dat wordt nog wel eens vergeten. Cleane achtergronden werken het beste, maar kijk goed naar je eigen stijl. Vergeet in ieder geval de achtergrond gewoon niet ;)
  • Ga voor een bepaald thema in je Instagram feed en stick to that plan! Bijvoorbeeld clean, bohemian, casual, etc.
  • Als je kleding items los fotografeert bijvoorbeeld op een tafel of aan de muur, bedenk dan eerst wat je wilt uitbeelden. Wat bedoel ik nou? Nou, wat zou diegene doen als zij dat setje kleding aantrekt? Gaat ze op een date, naar het strand of naar werk? Op basis daarvan kan je andere items neerleggen om meer sfeer te creëren in de foto maar ook in je Insta feed. Denk aan een fototoestel, badlaken of een plant.
  • Houd de kleuren in dezelfde toon of kleuren familie, dat maakt jouw Insta feed en de foto zelf overzichtelijker. 
  • Kies een recht en steady punt om vanaf te fotograferen. Anders heb je scheve en niet mooi uitgelijnde foto's. VSCO is een prima app om je daarbij te helpen.
  • Zie je Insta feed als een 3 x 3 grid. Dat zijn in totaal 9 foto's, die samen in je overview (feed) een nieuw soort afbeelding creëren. Dit is wat mensen als eerste zien wanneer ze naar jouw Instagram account gaan, dus niet de foto's als individu. Uiteraard moeten de foto's individueel er ook goed uitzien.
  • Kies 1 of 2 filters van Instagram en gebruik die vast. Wil je toch van filter wisselen? Doe het dan na die 9 foto's (3 x 3 grid), voor een mooie overloop.
  • Zet onder je foto een hele korte maar pakkende omschrijving en gebruik de woorden in je omschrijving alsjeblieft niet als individuele hashtags. 

Good luck! 

 

Aantal keer gelezen: 169217
Petra de Niet

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Neem contact met mij op

petra@sendtodeliver.nl
+31 6 191 796 91
@sendtodeliver