I

Dit is handig om te weten over Twitter!

dinsdag, 26 juli 2016 / Geschreven door  / Reageer als eerste!

Tweeten kunnen we allemaal wel. Alleen hoe ga je om met de achterkant van Twitter? Wat zijn de handige trucjes van Twitter? Een aantal tips op een rijtje in deze blog. 

We tweeten heel wat af met zijn allen, maar weten we ook alle functies van Twitter? Weet je al dat je een beschrijving bij je afbeelding kan doen van 420 tekens? Hoe je nou eigenlijk met die Twitter lijsten kan omgaan? Hoe kun je een tweet makkelijk uitlichten? Of hoe maak je van je tweet een link? Hieronder kom je daar alles over te weten!

Beschrijving aan je afbeelding toevoegen

Altijd hoor ik weer de frustratie over de 140 tekens, maar wist je dat je een beschrijving van 420 tekens bij je afbeelding van je tweet kan toevoegen? Daarvoor moet je wel eerst iets bij je instellingen aanpassen. Nu vraag je je af: hoe? 
Ga naar instellingen en vervolgens naar toegankelijkheid. Als je via je telefoon naar instellingen gaat kom je via beeld en geluid uit bij toegankelijkheid. Bij toegankelijkheid kun je de beschrijving voor afbeeldingen inschakelen. Nu zie je wanneer je bij een tweet een afbeelding toevoegt een vakje verschijnen waarin je een tekst kan typen van 420 tekens. Op je telefoon moet je even op de afbeelding klikken.

Wil je een uitgebreide handleiding, omdat je er nog steeds niet uitkomt? Klik dan hier

Hoe maak je een Twitterlijst en wat kun je ermee?

Lijsten zijn erg handig als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp. Zo kun je alle thought leaders op het gebied van social media in één lijst zetten. Zo heb je meteen een overzicht van wat er gaande is over social media in Twitterland. Alleen hoe zet je zo'n lijst op?
De volgende stappen moet je dan uitvoeren:

 1. Klik op je profielicoon om bij het vervolgkeuzemenute komen.
 2. Klik op lijsten.
 3. Klik op Nieuwe lijst maken.
 4. Bedenk een naam voor je lijst en kies of de lijst alleen voor jezelf zichtbaar is (privé) of voor iedereen (openbaar). Privé is handig als je potentiële klanten in de gaten wilt houden.
 5. Klik als laatste op lijst opslaan.

  Hoe ga je met de lijsten om? Hier vind je een paar tips:
 • Als je op het tandwielicoon klikt in het profiel van een account, dan kun je diegene toevoegen of verwijderen aan jouw lijst.
 • Wist je dat je diegenen niet hoeft te volgen om aan je lijst te kunnen toevoegen?
 • Als je wilt checken of het toevoegen van een account helemaal is goed gegaan, dan moet je naar de des betreffende lijst gaan en klik dan vervolgens op lijsteenheden. Het toegevoegde account zie je dan tussen de andere accounts van de lijst.

Wil je weten hoe je dit via de telefoon doet? Klik dan hier

Hoe licht je een tweet uit?

Vroeger was het zo bij adverteren dat je geen maximaal bedrag kon instellen. Tegenwoordig kan dat wel en dat makt adverteren interessant voor particulieren. Hoe doe je dat precies? Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Als je bij een individuele tweet op de statistieken klikt, dan kun je op aan de slag klikken en vanuit daar stel je alles in voor het adverteren van die ene tweet. Het lijkt een beetje op Facebook. De gedetailleerde stappen kun je hier lezen. 

Hoe maak je van je Tweet een link?

Op Twitter is er veel nieuws te vinden. Dan is het handig wanneer je van een tweet met een bepaalde nieuwswaarde een link kunt maken (ik adviseer ook om een screenshot te maken van tweets die belangrijk zijn, voor het geval mensen de tweet verwijderen).  Dat doe je zo:

 1. Klik in de des betreffende tweet op het icoon met de stipjes met meer er achter.
 2. Klik vervolgens op Link naar Tweet kopiëren
 3. En zo geschiede het dat je de link van de tweet hebt gekopieerd.

Wil je het via je telefoon doen? Klik dan hier. 

Dit zijn een van de basisbeginselen van Twitter en leuke trucjes die je makkelijk kan toepassen. Ga er lekker mee aan de slag en ik hoor het graag als je er een vraag over hebt!

Aantal keer gelezen: 2300
Petra de Niet

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Neem contact met mij op

petra@sendtodeliver.nl
+31 6 191 796 91
@sendtodeliver